Jaargang 9 nummer 1, voorjaar 2020

De winter was vreemd zacht tot nu toe. Wél met een behoorlijk gemene griepgolf. We snakken naar de voorjaarszon, het licht en de warmte. In de lessen daarom lichtheid, hartopeners en balans, en natuurlijk aandacht voor de adem, om te voelen hoe het echt met je is, en daarmee te zorgen dat je tot rust komt. 
Of zet je adem in voor meer energie! 

In deze nieuwsbrief:

  • Het huidige lesrooster 
  • 'Leve de Lente'-les op 21 maart 2020
  • Yin en yoga Nidra op 14 april 2020
  • Mantra zingen op 17 april 2020
  • Lesvrije dagen in het lesrooster
  • Massage-abonnement


Lesrooster van seizoen 2019-2020

Het huidige lesrooster ziet er als volgt uit: 

dag  tijd  bezigheid
 zondag  20.00 - 21.15  Yin Yang yoga     
 maandag  08.30 - 10.00  Kundalini yoga    
  10.45 - 12.00  zachte yoga        
  19.00 - 20.15  Yin Yang yoga
  20.30 - 21.45  Yin yoga
 dinsdag 07.00 - 08.00  Early Birdles
 woensdag 07.00 - 08.00  Early Birdles
    08.30 - 09.30  rustige flowles     
  10.00 - 11.15  hatha flow yoga
  19.00 - 20.15  mannenyoga       
  20.30 - 21.45  Yin Yang yoga     
 donderdag  08.30 - 10.00  Kundalini yoga
  10.45 - 12.00  zachte yoga        
 vrijdag 07.00 - 08.00  Early Birdles
  09.30 - 10.45  yoga Pilates     

Als je je op tijd hebt afgemeld voor je eigen yogales (minimaal 3 uur vóór deze start) kan een gemiste les tot 24 april 2020 worden ingehaald. Je bent welkom in elke yogales waar een plek vrij is. Er zijn nog vaste plekken beschikbaar op verschillende momenten van de week. Vraag gerust naar de mogelijkheden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De huidige derde lessenserie loopt van 1 februari tot en met 24 april 2020, waarna de meivakantie start. Alle lesdata, speciale yogalessen, massages, AromaTouches en lesvrije dagen zie je terug in MomoYoga. Je blijft deelnemer van je eigen lesuur, ook ná deze lopende  lessenserie, totdat je aangeeft dat je iets wil veranderen aan je lesdag, lesuur of de intensiteit van je les.
De laatste lessenserie van dit yoga-seizoen loopt van 10 mei t/m 30 juni 2020.

'Leve de Lente' - zonnegroetenles op 21 maart 2020 

Op 21 maart gaan we anderhalf uur aan de slag met de zonnegroeten, de basis van de hatha yoga. Doe je mee? De basisbewegingen, achtergronden, variaties en de uitvoering. ook wat yogatechniek, om blessures te voorkomen. 
Kosten: €15, als losse les te boeken. Start met 4 deelnemers, maximaal 8 deelnemers. 

Yin & yoga Nidra op 14 april 2020

Op deze avond een speciale Yin yogales, die we afsluiten met yoga Nidra. Bij Yin yoga gaat het om rust en stilte. We liggen of zitten langer in een houding, zodat dieper gelegen weefsel soepeler wordt. Yoga Nidra betekent 'yoga slaap', door deze geleide meditatie kom je in een andere staat van bewustzijn, die het midden houdt tussen waken en slapen. Na afloop voel je je ontspannen en verfrist.
Kosten €15, als losse les te boeken in MomoYoga. Start met 4 deelnemers, maximaal 8 deelnemers.

Mantra zingen met gitaarbegeleiding op 17 april 2020

Het zingen van mantra's is heel rustgevend. Het balanceert je geest en je gemoed. Mantra's luisteren is al fijn, samen zingen is nóg fijner!
Het maakt niet uit welke stem je hebt of hoe vaak je zingt. Je mag ook komen luisteren. Bij alle mantra's is een korte uitleg. Chantia begeleidt ons op de gitaar en zingt prachtig mee. 

Voel je welkom op deze sfeervolle avond en geef je op vóór 10 april. Bijdrage voor Chantia: €5.
Start 19.30 uur, einde 21.00 uur. We drinken tussendoor een kopje thee.


Lesvrije dagen in de MomoYoga-agenda

Er staan wat lesvrije dagen op het lesrooster, deels voorspelbaar zoals 2e Paasdag en 2e Pinksterdag, deels onvoorspelbaar. Omdat in het lesrooster 36 lessen voor alle lesdagen van de week in het hele seizoen zijn gepland, is er af en toe een kunstgreepje uitgevoerd, zoals na pasen en na pinksteren, om de hoeveelheid lessen voor iedereen gelijk te maken. Verder is er nog een 'meivakantie' die in april start, gelijklopend met de basisscholen van deze regio. 

Twijfel je over een bepaalde lesdatum: check MomoYoga, daarin is alles overzichtelijk te zien. 

Massage-abonnement als onderhoud voor je lichaam

Steeds meer mensen zorgen op regelmatige basis voor een kleine onderhoudsbeurt voor lichaam en geest. Een massage is niet alleen ontspannend, maar lost ook de kleine pijntjes op die af en toe spontaan ontstaan. Zo zorg je dat kleine ongemakken niet groter worden en je blijft alerter op wat je voelt. Als een (yoga)oefening voor thuis kan bijdragen aan de ontspanning van je lichaam of geest, geef ik je deze kennis altijd mee.

Bij een massage-abonnement plannen we elke maand een massage. Je ontvangt 12 massages en je betaalt er 11. Het abonnement kan elk moment starten. Massages zijn op dinsdagen en vrijdagen te boeken, en in schoolvakanties ook eventueel op een andere dag. 

In maart kun je proberen of een abonnement iets voor je kan zijn: een lichaamsmassage van 60 minuten kost dan geen €55 maar €50. Zie de pagina Massagetarieven.

Voor iedereen die mij als (sport- en) ontspanningsmasseur nog niet heeft leren kennen. 


Tenslotte...

kijk ik met veel plezier terug op de Shakti Yoga workshop van 25 januari en op de eerste Volle Maanmeditatie van dit jaar. Leuk en inspirerend om af en toe iets nieuws te doen. Dat houdt me helder en het verdiept mijn kennis en vaardigheden.
Marieke is inmiddels helemaal ingeburgerd bij Yoga Libra. Er zijn al veel yogi die haar hebben leren kennen in één van haar lessen. Ik ben blij dat Yoga Libra zoveel diversiteit aan yogastijlen en lesmomenten kan aanbieden.

Heb je nog wensen voor een workshop, een retraite, een speciale activiteit voor Heart Sisters of een gastdocent? Laat maar weten. We staan open voor nog meer variatie. Als je méér informatie wenst, geen belangstelling meer hebt voor deze nieuwsbrief of je wil je graag ergens voor aanmelden, laat dat dan weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Tot ziens in één van de lessen, een privé-yogales, massage of bij een toevallige ontmoeting. Zorg voor jezelf. Je bent het waard. En geniet van (hopelijk) de toenemende lentezon en bijbehorende energie...
Namasté en Sat Nam, 

Marieke en Cindy - Sisters in yoga 
Yoga Libra Arnhem
Libra - Lichaam in balans
Sweelincklaan 22, Arnhem 
Persoonlijke begeleiding bij een gezonder leven, minder stress en lekker in je vel
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
telefoon: 06 - 44 504 337

A- A A+

Bel Yoga Libra

Arnhem

 06-44 504 337

Nieuwsbrief